Home > Staff and students > Students > Campus and London life > Saw Swee Hock Student Centre

 

Saw Swee Hock Student Centre (SAW)

Latest

RIBA Regional Award Winner

At the prestigious Royal Institute of British Architects awards| ceremony on 6th May 2014, SAW was awarded the RIBA London Building of the Year Award| (pdf) and a RIBA Regional (London) Award, LSE Estates Division were also runners up for the RIBA Client of the Year award.  There were 64 schemes shortlisted, which included the Shard and the London Aquatics Centre - a stellar cast!   As winner of the RIBA Regional Award, SAW was first mid-listed, and subsequently shortlisted as one of the final 6 entries going head to head for architecture’s highest accolade,the |RIBA Stirling Prize|.  The winner will  announced in October 2014.

Winners of the AJ100 Client of the Year Award

Architects Journal survey the top 100 architectural practices each year.  As part of the survey they are asked to name the best client they have worked with during that year and the reasons why.  The LSE were nominated and awarded the Client of the Year Award at the  AJ100 Awards|,  To find out more about the awards we have won and those we have been shortlisted for, visit the SAW Awards web page|.

Post Occupancy Opinions

LSE Estates commissioned a series of Vox Pop interviews with LSE staff and students, to record their initial impressions of the building and the facilities within.  View the film by Rod McAllister and William Pine entitled Saw Swee Hock Student Centre: Reaction and Reflection|

Positive comments| (pdf) made by members of LSE Careers were documented by Director Jenny Blakesley in an email to Julian Robinson.

SAW in the news

Since opening its doors on 6 January 2014 the centre has steadily been garnering praise from students, staff and architecture critics alike. Read more...|

Occupants' Guide

Saw Swee Hock Student Centre looking upSaw Swee Hock Student Centre (SAW) was officially handed over to the School on Wednesday 18th December 2013.

The building occupants arrived on Monday 6th January 2014.  See the Occupants' Guide| [PDF]. for more detailed information about the building features and services.

The new state of the art gym is now 'up and running'.

Pedestrianisation

Sheffield Street is a public highway owned by Westminster City Council (WCC).  The project to complete the pedestrianisation of Sheffield Street| is being undertaken by WCC contractors.  The planned completion date for the works leading up to the entrance to SAW is April 2014 and the whole scheme completion is planned for July 2014.

Images and work-in-progress film

The live web cam| was used to monitor the projects' progress as well as the photographs in the Gallery of Images| and for our film which links photographs of works, see SAW Work in Progress film|.

For monthly news updates please see Saw Swee Hock Student Centre News|

The striking building design is by Irish architects O'Donnell & Tuomey, supported by an excellent design team which includes MEP consultants BDSP and structural engineers Horganlynch. The project team also includes project manager Turner and Townsend, and quantity surveyors Northcroft.

The LSE is seeking to transform the student social experience by building the best students' centre in the UK.  The site will become a student hub at the heart of LSE's campus and should add significant value to the student experience at LSE, the Saw Swee Hock Student Centre includes:

  • the Students' Union reception
  • the advice and representation centre
  • sabbatical and general manager's offices
  • internet café and large venue spaces
  • a pub
  • a media centre
  • a fitness centre including gym and dance studio
  • faith centre
  • the LSE accommodation, sales and marketing office
  • the LSE Careers Service

To take a virtual 'fly through' the Saw Swee Hock Student Centre please see below:

Download the video here|. If you have problems with this then right click and choose 'save target as' or 'save link as'

View our film on the Saw Swee Hock Student Centre

LSE students Sophie Giscard D'estaing and Andrew Rajanathan are on a mission to find out why the School is building a new students centre in a short film on the New Students' Centre|.

LSE Annual Fund Logo|

The Saw Swee Hock Student Centre design competition and consultation process was kindly supported by the LSE Annual Fund. For more information on how you can make a difference to life at the School see LSE Annual Fund|.

Share:Facebook|Twitter|LinkedIn|